Nicu Bucur

Invata sa dansezi

Probleme si Rezolvari

1. Avem doua picioare stangi.
2. Cat timp ne va lua ca sa invatam sa dansam?
3. Logodnica mea este nervoasa la gandul ca va dansa la nunta noastra. Toti mirii sunt nervosi?
4. Cum sa incepem si sa terminam dansul nostru fara sa ne simtim incomod?
5. Care este cel mai usor stil de dans?Sunt imbracat in frac. Care este cel mai formal stil de dans?
6. Care este cea mai apropiata metoda pentru invitati sa se alature mirilor pe ringul de dans?
7. Cat de lung trebuie sa fie dansul mirilor?
8. Care sunt melodiile cele mai des intalnite pentru dansul mirilor?
9. Cum se presupune ca ar trebui sa fim relaxati dansand in fata tuturor invitatilor?

 

 

1. Avem doua picioare stangi. Ne putem astepta sa invatam sa dansam rezonabil la nunta noastra?

Orice pereche poate invata sa danseze pentru nunta cu profesorul potrivit si putina rabdare. Nu am intalnit niciodata un cuplu care sa nu auda ritmul.
Iti ia timp si informatie, si mai ales timp pentru repetitie.

2. Cat timp ne va lua sa invatam sa dansam?
Fiecare cuplu invata sa danseze diferit. Depinde de nivelul lor de talent, de rabdare si de cat de mult timp repeta. Fiecare cuplu are linia lui de ascensiune. Timpul pentru repetitie este cel mai important factor pentru a invata sa dansati impreuna.

3. Logodnica mea e nelinistita la gandul ca va dansa la nunta noastra. Toti mirii sunt nelinistiti?

Majoritatea mirilor sunt nelinistiti in privinta dansului. Dar de obicei incepe sa le faca placere cand realizeaza ca ei sunt aceia care conduc, si ca dansul este o deprindere care poate fi dobandita. A invata sa dansezi este ca si cum ai invata sa joci tenis – sau oricare alt sport – ai nevoie de cineva care sa te invete, apoi trebuie neaparat sa exersezi si sa ai putina rabdare.

4. Cum sa incepem si sa terminam dansul nostru fara sa ne simtim incomod ?

Daca dansul tau are un ‘’intro’’ ( o parte de inceput fara versuri) poti folosi acest timp pentru a intra pe ring.
Daca nu ai acest ‘’intro’’, te vei simti mai confortabil daca gasesti un moment in melodie pe care sa incepi, si repeta asta pana cand vei arata si te vei simti mai relaxat.
O metoda buna de a incheia dansul este de a face un ‘’reverance’’ sau un ‘’over- sway’’. Nu trebuie sa fie o prezentare complicata, si atunci va fi usor de invatat. Daca nu-ti place idea de a termina dansul cu un ‘’reverance’’ mírele isi poate imbratisa si saruta mireasa.
In sfarsit, daca vrei ca invitatii sa vina alaturi de tine pe ring, nu trebuie sa te mai gandesti la un final stabilit de dinainte, pur si simplu te opresti, le faci celorlalti un semn, si inviti alt partener la dans.

5. Care este cel mai usor stil de dans? Sunt imbracat in frac. Care este cel mai formal stil de dans?

Valsul poate fi o alegere buna pentru perechi incepatoare, fiind un stil de dans accesibil, usor de invatat, folosind miscari nu foarte complicate.
O alta varianta poate fi slowfox-ul, pentru perechile care doresc sa faca un moment deosebit si dispun de mai mult timp de pregatire, si totodata daca dimensiunile ringului le permite acest lucru.
Va recomandam aceste doua stiluri de dans avand in vedere ca pentru alegerea melodiei si a stilului, trebuie sa tineti cont de mai multe criterii: formalitatea evenimentului, tinuta pe care o purtati, marimea ringului de dans si de melodie.
Va va fi greu sa dansati vals pe un ring foarte mic sau un stil latino in rochie de mireasa.

6. Care este cea mai apropiata metoda pentru invitati sa se alature mirilor pe ringul de dans?

Exista mai multe metode de a face acest lucru. Daca vrei sa-i ai alaturi doar pe parinti, sau nasi si cavalerii de onoare, pregatesti acest moment dinainte.
Daca doresti sa ti se alature mai multi invitati, stabilesti cu DJ/ formatia sau cavalerul si domnisoara de onoare sa-i anunte in timp util.

7. Cat de lung trebuie sa fie dansul mirilor ?

Va recomandam ca dansul sa se incadreze in 2’30’’- 3’00’’.Daca este prea lung riscati sa va repetati si invitatii sa-si piarda interesul.

8. Care sunt melodiile cele maides intalnite pentru dansul mirilor ?

La noi, cele mai des intalnite melodii, sunt : ‘’Once upon in December – Anastasia’’, ‘’Les valses de Vienne’’, ‘’ Second Vals – Dmitri Shostakovich’’, ‘’Chayenne – Tiempo de vals’’.

9. Cum se presupune ca ar trebui sa fim relaxati, dansand in fata tuturor invitatilor ?

Va veti simti relaxati si confortabil, daca veti fi pregatiti. Deci, incepeti sa luati lectii cu un profesor cu 6 luni inante de nunta, faceti-va timp sa repetati intre cursuri, repetati acasa imbracati si incaltati cu hainele pregatite pentru nunta, repetati intr-un spatiu asemanator cu dimensiunile ringului de dans,, repetati pe melodia voastra, si luati-va avantajul ca intre timp sa va exersati aptitudinile la petrecerile si nuntile la care veti merge . Ajuta de asemenea sa ascultati melodia in timp ce conduceti masina,astfel veti deveni mult mai familiar cu melodia.

Pagina Web | WebSite | Site | Web Design

JOCURI COPII